top of page

Almanya'da Doktorluk

Almanya’da doktor olarak çalışmak için Türkiye’deki bir üniversitenin tıp fakültesinden mezun olmak yada Türkiye’de herhangi bir hastanede hekim olarak çalışıyor olmak yeterlidir.

Daha önce herhangi bir hastanede  çalışıp iÅŸ tecrübesi  kazanmış olmak özellikle maddi anlamda ve iÅŸ bulma konusunda büyük bir avantaj saÄŸlamaktadır.

Gerekli iÅŸlemleri tamamlayarak çalışmaya baÅŸlayan doktorlarımız çalışmaya baÅŸladıkları günden itibaren alman doktorlarla aynı hak ve ücrete sahip olmaktadırlar.

Almanya’da pratisyen hekimler için TUS gibi bir sınav zorunluluÄŸu yoktur. Bir pratisyen hekim direk uzman olabilir ve elde ettiÄŸi uzmanlığının Türkiye’de denkliÄŸini  alabilir. Buda belli bir süre çalıştıktan sonra Türkiye’ye uzman doktor olarak dönmenizi saÄŸlar.

Doktor olarak çalışmak ve uzmanlık almak isteyenler için bu sürecin en uzun ve yoÄŸun kısmını dil öÄŸrenimi oluÅŸturmaktadır. Alman hükümeti bu konuda doktorlardan Almanca B2 dil seviyesi istemektedir. Bir doktorun B2 dil seviyesine ulaÅŸması ise yaklaşık olarak 1 yıl sürmektedir. Almanya'da doktor maaÅŸları 4000 ile 7000 Euro arasında deÄŸiÅŸmektedir.

​

Kafka Dil Akademisi olarak Türkiye'den Almanya'ya gitmek isteyen doktorlarımızın bütün adımlarında birlikte çalışıyoruz. Ä°lk olarak bize ulaÅŸan doktorlarımızın kurs kaydını oluÅŸturuyor ve onlara çalışma saatlerine uygun esnek kurslar sunuyoruz. Bunun için özel online Hekimler sınıfı oluÅŸturuyoruz. Yani sınıf tamamen doktorlardan oluÅŸuyor ve ders saatleri de genelde akÅŸam 18:00 sonrasına düzenleniyor.

​

Kursumuza baÅŸlayan doktorumuz için oluÅŸturduÄŸumuz eÄŸitim programı 1 yılı kapsıyor. Burada esas olan ; doktorlarımızın ellerinden geldiÄŸince derslere katılması ve katılamadığı dersleri hemen sonrasında kayıttan izleyip gruptan eksik kalmamasıdır. Zaten doktorlarımıza önceden hazırlık yapmaları için de kayıt gönderilir. Bu sayede elinde iki farklı ders kaydı olur ve istediÄŸi gibi ,istediÄŸi hocadan dersi tamamlayabilir. 

​

Doktorlarımız ilk olarak Almanya iÅŸlemlerine B1 Kursu bittikten sonra baÅŸlarlar. Almanya'daki danışmanlarımız direk doktorumuzla iletiÅŸime geçer ve hangi evrakları nasıl ve nereden temin edebileceÄŸini anlatır. Danışmanlarımız sonrasında doktorumuzun CV sini oluÅŸtururlar ve bu cv ile hastanelere doktorumuz adına iÅŸ baÅŸvurusu yaparlar. Buradan sonra doktorlar için 2 seçenek vardır.

1- C1 ve FSP kursunu Almanya'da almak

2- C1 ve FSP kursunu Türkiye'de almak 

​

Doktorlarımıza B2 bittikten sonra bu iki tercih sunulur. 2 tercihinde avantaj ve dezavantajları vardır. Kafka Dil olarak tavsiyemiz; doktorumuzun B2 den sonra Almanya'ya  geçmesi ve orada danışmanlarımızla birlikte hareket etmesidir. Çünkü iÅŸ görüÅŸmeleri yüz yüze yapılırsa genelde olumlu sonuçlanıyor. Ayrıca Kafka Akademi olarak Doktorlarımıza Almanya'da C1 ve FSP kurslarını ücretsiz sunabiliyoruz. Doktorumuz ücretsiz bir ÅŸekilde kurslarını tamamlarken danışmanlarımız da Aprobation sürecini takip edip onun için hastanelerle iÅŸ görüÅŸmeleri ayarlıyorlar ve genelde de kursun ilk ayında doktorlarımız bir hastaneyle sözleÅŸme imzalamış oluyorlar.

Bu seçeneÄŸin dezavantajı ise ; tamamen maddi...Çünkü Almanya'ya gittiÄŸiniz ve ve kalacağınız bu süre için bloke hesap ve en az 6 ay (6000 Euro) kendi ihtiyaçlarınız karşılamanız gerekir. Maddi sıkıntısı olmayan birisi için bu yol en güzel ve karlı olanıdır. 

​

Doktorlarımız için danışmanlarımız tarafından yapılan bütün hizmetler ücretsizdir. Danışmanlık konusunda herhangi bir ücret talep edilmez.

​

Bütün bu bilgiler ışığında Kafka Dil Akademisi olarak her zaman ve her adımda doktorlarımıza destek oluyor ve onların hedeflerine ulaÅŸmalarında rehberlik ediyoruz. Bunun için  Doktorlarımızın sadece kararlı olmaları ve kursa baÅŸlamaları yeterlidir. 

​

 

Almanya’da doktor olarak çalışmak için;

​

  • Tıp Fakültesi Diploması ve Transkript

  • Doktorluk mesleÄŸini icra edebilir belgesi (SaÄŸlık Bakanlığından)

  • Meslek Tıtri Belgesi (Tabipler Odasından)

  • SaÄŸlık Raporu (Doktorluk yapabileceÄŸine dair)

  • Hakkında herhangi bir soruÅŸturma olmadığına dair beyan (formu mevcut)

  • BaÅŸvuru Dilekçesi

  • ÖzgeçmiÅŸ

  • Pasaport

  • Uluslararası doÄŸum /Nüfus Kayıt ÖrneÄŸi/Evlilik Cüzdanı

  • Sabıka Kaydı

  • Almanca Sertifikası (B2)

bottom of page